onsdag 19 juni 2013

Vackra Riga

Att resa är helt fantastiskt och denna gång tänkte jag dela med mig av fina bilder som jag tog när jag var i staden Riga under några dagar. Det är en väldigt vacker stad med mycket byggnader i jugendstil (tyvärr fick jag inga speciellt bra bilder av just det, men sörj ej för det finns massa fina bilder ändå!).
Staden ockuperades tidigare av Ryssland och trots att de brutit sig loss finns många influenser från landet kvar, mycket i och med det stora antalet ryska invånare... så vill man uppleva lite rysk känsla skadar det inte att åka hit för det, men framförallt är det ett helt eget land och det är fullt av vackra och fina saker att se och uppleva! Arkiteturen gör att det nästan ser ut som ett litet Paris, och när jag var där var det så otroligt grönt och fint!
 
 
 
Det fina gröna jag talade om... en otroligt vacker och stor park med en flod som korsade igenom! Här kommer det en fin liten båt, jag tror jag ska ta och åka den nästa gång jag är där!
 
 
Herregud vilken god choklad... Det är varm mörk choklad och den är otroligt tjock så koppen är ganska liten men det räcker till! I min har jag även krossade nötter, yum! Fiket var förövrigt väldigt fint men jag var lite diskret med bilder.
 
Mer bilder från parken! Titta vilket sött litet hus där borta!
Sushin i Riga var supergod! Just där äter jag maki och de var otroligt goda, men även sashimin som jag prövat innan och en större blandad sushi var båda supergoda! Riga är nog mycket mer proffs på detta med sushi osv. än typ kinamat för jag tror inte att det kom dit som det gjorde till oss... Men de ligger alltså inte efter oss i sushin!
 
Fler cafébesök! Samma fik igen men de har otroligt många fina fik i Riga, mycket fransk känsla på de flesta. Macarons är inte så svårt att hitta, och cupcakes finns också (hittade ett otroligt mysigt ställe med massa söta cupcakes och macarons och så kunde man sitta på kuddar i fönstret, supersött!) Men jag är alltså en äkta chokladälskare och detta café hade så OTROLIGT mycket och god choklad, typ chokladpralinerna med nötter bakom på bilden!
Naminam <3
Den varma chokladen var så tjock att det nästan var som smält choklad... Man fick ett stort glas vatten till ;)
Kaffe latte
Bilder från gamla stan.
F

Fortfarande lite snö kvar... Söta färglada hus förövrigt! Fortfarande i gamla stan, väldigt fint där men det finns mycket fina hus även i andra delar av stan!
 
Söt dekoration på väggen i ett annat café.
Hela väggen var typ klotter, det var fint!
Ser ut som att solen höjer sig över husen här!

Teddybjörnskramar! :)

St Petersburg


För inte så länge sedan, men då det fortfarande var kallare (alltså i vintras, det är liksom snö på bilderna men det är inte SÅ kallt i Ryssland... kanske lite kallare än hemma ändå brrr) gjorde jag en resa till St. Petersburg! Bilderna är med mobilkameran men de blev väldigt fina tycker jag :) det är lite blandat av saker jag tyckte var fint i staden! Det var en fin och färgglad stad (tydligen hade de målat om hela staden för inte så länge sedan så den var väl inte så färgglad innan, men de hade tydligen de tröttnat på så det var väldigt fint när vi var där!)
 
Förövrigt hade jag jättekul åt att jag stötte på så många stereotyper kring det här landet på riktigt! T.ex.: vi åkte förbi en staty av en uppfinnare av någon nuclear bomb (det var lite osäkert exakt vad det handlade om tydligen), vapenmuseet (klart de har ett gigantiskt vapenmuseum!), runt tio på morgonen bjuds det på vodkashots i souvenirbutiken (något att dricka till kexen, typ) och tydligen är det väldigt populärt att sätta barnen i militärskola. (ah Ryssland <3)

 
 
 



En så vacker byggnad gaaah <3 Som ett rent konstverk, massa vackra målningar över hela ytan (alltså massa vackra tavlor som dekoration utanför på huset!) och dessa underbara kupoler! Heart<3 Själva byggnaden var ett museum men vi var bara i staden en enda dag så det fanns inte tid, plus att jag ville se resten av den spännande staden såklart!

Jag tyckte väldigt mycket om detta hus (om det inte var tillräckligt tydligt innan, alltså) men alla fina tavlor syns inte ur denna vinkel, hmm...
Kaaallt! Men det var mysigt i sig, vinterkläder är faktiskt <3 och det var såklart passande då man befann sig i Ryssland, där ska det ju vara kallt haha! Det skulle kännas konstigt att gå runt och svettas där på sommaren nästan...
Det sades att om man rörde denna skulle man ha tur med studierna! Hoppas det går bra nu då :)




Bilden är inzoomad, därav suddigheten... det var ganska långt ifrån vi stod. Men en väldigt fin vy över staden tycker jag!  
 
 
Solnedgång vid början av hemresan, då vi sagt farväl till staden! (för den här gången).
 
 
 
 

Fint.

Så fint med ljuset här! Älskar det subtila rosa i bilden.

 



Bra saker med livet (en lista)

Eftersom jag älskar listor av någon anledning, kände jag för att göra en liten lista med bra saker i livet (sådant som gör mig glad!)

Här kommer den:
  • Choklad (ALL.Choklad <3)
  • Sommaren
  • Lediga dagar
  • Sovmornar
  • Vänner (haha listan ej i specifik ordning, vänner är <3)
  • Soliga dagar
  • När man blir brun och får en rand så att det syns att man faktiskt blivit brunare
  • God mat
  • Bra fina filmer som gör en glad
  • Musik vid rätt tidpunkt så att det känns som att det var meningen att det skulle spelas just då och man tror på meningen med livet och ödet osv.
  • Söta killar
  • Bra betyg!
  • Positiva glada känslor som liksom är i kroppen och man vet inte vart för det är ingen speciell stans och ändå är det överallt! (typ när bra saker händer hihi)
  • Söta videos som Cat adobts rabbit (finns på youtube) åhh dör den är så.ortroligt.sjukligt,diabetesframkallande.söööt <3
  • Lana del reys alla låtar!
  • Snygga kläder, nya kläder, bilder på snygga klädstilar... modebloggar är najs :) undrar om jag skulle kunna göra en modeblogg... hmm...
  • när man får börja en helt ny lista (tom och full av möjligheter) entusiasmen avtar efter ett par punkter...

Ciao!!! <3


en vacker sommardag...

Hej världen!

Hejhej!
Tänkte bara berätta lite kort om bloggen och dess för världen eller eventuellt den vilsne läsare som halkat in på denna blogg :)
I denna blogg har jag tänkt fokusera på positiva saker i livet, positiva glada tankar och saker i livet, vardagen och världen som jag vill lysa upp och minnas, plus kanske förgylla någon annans tillvaro med. Det skadar ju inte att låta andra läsa om positiva saker i livet!
Mest tänkte jag ha den som anteckning så allt kanske inte blir helt exakt hundra procent positivt precis alltid, men jag ska försöka och göra mitt bästa!
Puss (konstigt ord, pussa varenda kotte med haha) och kram (skumbanan) :)
hejdå världen du är fin<3


bjuder på en fin bild över vackra Berlin